2015. június 19., péntek


Töltött krumpli Katrintól recept

hozzávalók / 4 adag                      

elkészítés

    1. A krumplikat kicsit megmossuk, s héjával együtt megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük róla a vizet, s késsel leszedegetjük a héját, ez nagyon gyorsan megy.
    2. A krumplikat hosszában kettévágjuk, s minden fél szem krumpli alját kicsit levágjuk egyenesre, hogy tálra tudjuk tenni, majd teáskanál segítségével kivájjuk a belsejét, s kicsit megsózzuk.
    3. Amíg főnek a krumplik, addig 2 db tojást megfőzünk, közben olajon megpirítjuk a vöröshagymát, s rádobjuk a darált húst. Megsózzuk, borsozzuk, köménymagot is szórunk rá, s addig keverjük (kb. 15 perc), amíg nagyjából megpárolódik, megsül a darált hús.
    4. 1 teáskanál pirospaprikát is rászórunk, egyet keverjük, s kész. Elzárjuk alatta a gázt, s a megmaradt krumplik belsejét apró kockákra vágjuk, s hozzászórjuk a darált húshoz, valamint 1 egész nyers tojást is hozzákeverünk.
    5. Utána a 2 db főtt tojást apróra összekockázzuk, s azt is hozzákeverjük. Ezt a tölteléket beletöltjük minden fél krumpliba, majd egy kis tejfölt rakunk rá, a tejfölre jön a sajt, akár szeletsajt, de sima trappista sajtot is reszelhetünk a töltelék tetejére, s mehet az előmelegített sütőbe.
    6. Közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük, s készen is van.
    • sütési hőfok: 180°C
    • sütési mód: alul-felül sütés
    • tepsi mérete: 30x25 cm
    • költség: 1100 Ft
    • elkészítettem: 6 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése