Töltött krumpli Katrintól recept
hozzávalók / 4 adag
- 8 közepes db burgonya
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 db főtt tojás
- 1 db tojás
- 1.5 dl tejföl (1 kispohár tejföl)
- 16 db lapkasajt
- 1 teáskanál só
- 1 csipet fehérbors (őrölt bors)
- 1 kávéskanál köménymag (őrölt köménymag)
- 8 közepes db burgonya
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 db főtt tojás
- 1 db tojás
- 1.5 dl tejföl (1 kispohár tejföl)
- 16 db lapkasajt
- 1 teáskanál só
- 1 csipet fehérbors (őrölt bors)
- 1 kávéskanál köménymag (őrölt köménymag)
elkészítés
-
- A krumplikat kicsit megmossuk, s héjával együtt megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük róla a vizet, s késsel leszedegetjük a héját, ez nagyon gyorsan megy.
- A krumplikat hosszában kettévágjuk, s minden fél szem krumpli alját kicsit levágjuk egyenesre, hogy tálra tudjuk tenni, majd teáskanál segítségével kivájjuk a belsejét, s kicsit megsózzuk.
- Amíg főnek a krumplik, addig 2 db tojást megfőzünk, közben olajon megpirítjuk a vöröshagymát, s rádobjuk a darált húst. Megsózzuk, borsozzuk, köménymagot is szórunk rá, s addig keverjük (kb. 15 perc), amíg nagyjából megpárolódik, megsül a darált hús.
- 1 teáskanál pirospaprikát is rászórunk, egyet keverjük, s kész. Elzárjuk alatta a gázt, s a megmaradt krumplik belsejét apró kockákra vágjuk, s hozzászórjuk a darált húshoz, valamint 1 egész nyers tojást is hozzákeverünk.
- Utána a 2 db főtt tojást apróra összekockázzuk, s azt is hozzákeverjük. Ezt a tölteléket beletöltjük minden fél krumpliba, majd egy kis tejfölt rakunk rá, a tejfölre jön a sajt, akár szeletsajt, de sima trappista sajtot is reszelhetünk a töltelék tetejére, s mehet az előmelegített sütőbe.
- Közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük, s készen is van.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 30x25 cm
- költség: 1100 Ft
- elkészítettem: 6 alkalommal
- A krumplikat kicsit megmossuk, s héjával együtt megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük róla a vizet, s késsel leszedegetjük a héját, ez nagyon gyorsan megy.
- A krumplikat hosszában kettévágjuk, s minden fél szem krumpli alját kicsit levágjuk egyenesre, hogy tálra tudjuk tenni, majd teáskanál segítségével kivájjuk a belsejét, s kicsit megsózzuk.
- Amíg főnek a krumplik, addig 2 db tojást megfőzünk, közben olajon megpirítjuk a vöröshagymát, s rádobjuk a darált húst. Megsózzuk, borsozzuk, köménymagot is szórunk rá, s addig keverjük (kb. 15 perc), amíg nagyjából megpárolódik, megsül a darált hús.
- 1 teáskanál pirospaprikát is rászórunk, egyet keverjük, s kész. Elzárjuk alatta a gázt, s a megmaradt krumplik belsejét apró kockákra vágjuk, s hozzászórjuk a darált húshoz, valamint 1 egész nyers tojást is hozzákeverünk.
- Utána a 2 db főtt tojást apróra összekockázzuk, s azt is hozzákeverjük. Ezt a tölteléket beletöltjük minden fél krumpliba, majd egy kis tejfölt rakunk rá, a tejfölre jön a sajt, akár szeletsajt, de sima trappista sajtot is reszelhetünk a töltelék tetejére, s mehet az előmelegített sütőbe.
- Közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük, s készen is van.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 30x25 cm
- költség: 1100 Ft
- elkészítettem: 6 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése